90%Hodnocení produktu: 90%
- Samočištění
- Příprava capuccina jedním tlačítkem
- Design
- Snadné doplňování vody
- Pročištění trysek od mléka jedním tlačítkem
- Nerezová odkapávací deska, na kterou se pokládají hrníčky je náchylná na poškrábání - hned první den jsem na ní objevil malé škrábance.
Tento model jsem si vybral na základě spokojenosti uživatelů zde na heuréce a musím se k ním chtě nechtě přidat. Už na pohled je vidět, že přístroj je to kvalitní, konstrukčně téměř bezchybný a má velmi pěkný design.
Při výběru kávovaru jsem hledal nejdříve kávovary za pár tisíc, ale když jsem zjistil, že kvalita zejména capuccina a mléčných káv není silná stránka těchto výrobků, museli jsme šáhnout hlouběji do kapsy. Výrobky této cenové kategorie jsou již plně automatické, veškerá příprava a čištění probíhá automaticky, přístroj na vše upozorňuje na displeji (přítomnost češtiny je samozřejmostí), takže jediné co musíte udělat, je dát přístroj do zásuvky, naplnit mlýnek kávovými zrny, dolít zásobník na vodu, zapnout, počkat až dojde k zahřátí a proplachu zařízení a už můžete volit druh kávy, který chcete (nebo prostě přístroj zapnete, dle návodu si nastavíte český jazyk a čekáte co se zobrazí na displeji a podle toho budete postupovat, jak jsme psal, vše je pod kontrolou, přístroj si sám řekne o vodu, o doplnění mlýnku, vysypání odpadního zásobníku apod.).
Jelikož z 90% bude přístroj využit pro capuccino, či café latté, tak jsem se zajímal, jak je vyřešeno čištění mlékovky: Mléko máte v ledničce v mlékovce, když chcete capuccino, tak jí vyndáte, zasunete na své místo (přístroj pípne), uděláte si požadovaný mléčný nápoj a před uklizením mléka do lednice zmáčknete a podržíte tlačítko clean na mlékovce - tím dojde k samopročištění celého systému od mléka, z trysky vychází pára s vodou a jakmile doběhne ukazatel na displeji na konec, můžete tlačítko pustit a mléko uschovat. Velice jednoduché. Pokud budete používat mléko jen občas - tj. nebudete ho skladovat v mlékovce, ale po použití budete chtít mlékovku vyčistit a schovat do skříně, musíte jí ještě jednou pročistit, tentokráte ručně: vylejete mléko, vypláchnete nádobu, na vrchní části pootočíte kolečkem (pozn.: tím také určujete množství mléčné pěny/horkého mléka) na pozici insert a můžete ho i nasávací hadičku vytáhnout a propláchnout, opět nic složitého - já mám sice mléko nonstop v mlékovce, ale toto pročištění - hlavně proplach nasávací trubičky dělám prakticky při každém doplnění mléka, asi bych ani nemusel, ale raději to dělám.
Jednou za čas po vás bude přístroj chtít vyčistit spařovací jednotku - vyndavá se pohodlně a stačí pouze opláchnout pod tekoucí vodou - po cca týdnu a půl provozu to po mě ještě kávovar nechtěl. Poslední věc, ohledně čištění je odvápnění - podle tvrdosti vody bude kávovar chtít sem tam odvápnit, k tomu slouží přiložených 100ml odvápňovače, což je asi jedna až dvě dávky - koupil jsem si 250ml a tam psali, že je to na 4 dávky. Podle přiloženého testeru zjistíte jak tvrdou máte vodu a výsledek dle návodu zanesete do kávovaru. Čím tvrdší voda, tím častěji budete odvápňovat, podle zkušeností jiných uživatelů, kdo má nejvíc tvrdou vodu, odvápňuje jedenkrát za měsíc (tím se samozřejmě zvyšují náklady na provoz). Já mám vodu měkkou, takže budu odvápňovat hádám tak 3x, 4x do roka.
Co se samotné přípravy týče, tak nemám žádné výhrady, vše si člověk může přenastavit - třeba nastavení capuccina, kde jsem si komplet předělal míru vydávaného mléka(pěny) a samotné kávy, sice to mělo být nastaveno z výroby na nějaký zlatý střed, ale mě se zdálo, že to moc mléka nevydává.
Takže závěrem bych tento přístroj doporučil všem, kteří o něm uvažují a už vím, proč je to na heuréce 1.top mezi kávovary.
Tááák.. a já si jdu dát kafíčko ;-)
- Je tato recenze užitečná?
- Ano (63)
- Ne (3)