Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete vypnout v nastavení prohlížeče. Více

Recenze Catler ES 8012

Statistika hodnocení produktu

88%

 
průměr z 153 hodnocení

77 % (119)
12 % (18)
5 % (7)
3 % (5)
3 % (4)

Doporučení od zákazníků

63 zákazníků doporučuje tento produkt
5 zákazníků nedoporučuje tento produkt
Anonym
Anonym

Přidáno: 24. prosince 2012

90%

Doporučuje produkt
  • Designově velmi povedený až se mi chce říci dokonalý, neudělá ostudu v žádné kuchyni,
  • filtrace vody,
  • poměrně rychlé nahřátí přístroje,
  • triple-prime (předspaření), při správnem namletí kávy a upěchování kávy udělá velmi dobrou službu,
  • velmi dobře fungující parni tryska,
  • možnost manuálního nastavení a dávkování vody,
  • naprosto dostačující nastavení hrubosti mletí kávy (zatím jsem neměl problém s nastavením u žádného druhu kávy), velice se mi líbí také možnost nastavení množství namleté kávy, tato vymoženost je ovšem lépe realizovatelná u misky na dvě kávy,
  • při troše zručnosti a víry v sebe samého a zároveň s nějakými vědomostmi o kávě a o přípravě espressa můžete udělat opravdu krásné espresso s bohatou cremou.
  • Integrovaný mlýnek - někdo může brát jako výhodu, avšak není tomu tak, zrnka zahřátá nejsou, avšak mlecí kameny ano, což vede při mletí k nepatrnému znehodnocení kávového zrna! Osobně si namelu kávu do páky zhruba po 10 minutách od zapnutí stroje, poté si kávu v páce krásně upravím a upěchuji, zhruba po 20 minutách od zapnutí stroje začnu s extrakcí.
  • velký nedostatech je především plastové těsnění kolem spařovací hlavy, to tomutu přístroji velmi ubližuje a v USA a Australii, kde tato značka funguje pod jiným názvem je již v prodeji nový model, který má toto těsnění také z nerezu,
  • pomále nahřívání prostoru pro nahřívání šálků,
  • teplota vody v bojleru 96 stupnů, velká chyba, káva na espresso by neměla být spařována při tak vysoké teplotě, nicméně i tento nedostatek nový model odstraňuje, jelikož již obsahuje digitální displej s možnosti nastavení teploty vody pro spaření,
  • nepopsaný tlakoměr.

Jako majitel tohoto přístroje jsem již cítil potřebu vyjádřit se a to především po několika negativních ohlasech a také negativních recenzích zde. V podstatě se dá řící, že tento přístroj má svojí kvalitu, jeho cena může připadat někomu neuměrná, možná tomu tak skutečně je, na druhou stranu obsahuje totožný mlýnek, který Catler nabízí také samostatně a musíte brát v potaz, že je to 2v1. Na trhu dnes existují kvalitnější přístroje, především italské výroby, některé z nich jsou dražší, okolo 25 tisíc se samostatným mlýnkem, některé za stejné pěníze, možná dokonce levnější, nicméně nelituji této koupě a myslím,že pro začátečníka je to vynikající přístroj, jelikož může objevovat krásu přípravy kávy, může manipulovat s hrubostí mletí, může manipulovat s množstvím kávy, se sílou upěchování. Designově snad nejvíce povedený přístroj, který jsem kdy viděl. Jestli i zde jednou výjde novější model, určitě nebudu váhat a koupím si jej, ačkoli jeho cena je nyní i na zahraničním trhu velmi vysoká, jeho zpracování již odstaňuje veškeré nedostatky, které jsou právě na tomto přístroji, stejně jako tento přístroj odstraňuje nedostatky svých předchůdců.

Typ: věřte v sebe samotné, nepoužívejte přetlakovou misku, ale používejte misky s jednoduchým dnem. Přetlaková miska se tváří, že Vám bude spařovat kávu při ideálním tlaku, ale není to tak. Pokud chcete kvalitní crému, kupujte čerstvě praženou kávu. Pokud nebudete mít čerstvě praženou kávu, budete mít co dělat i na kvalitnějších přístrojích udělat krásnou a bohatou crému. Není popsaný tlakoměr, trochu mi to vadí, ale na druhou stranu soustřeďte se na množství a délku extrakce, předtím než dáte páku do spařovací hlavy odpusťte malé množství vody, aby se stabilizovala teplta a vy nespařovali kávu pří příliš vysoké teplotě, to má obvykle za následek, že je káva přiliš hořká. Nebojte se experimentovat. Pokud toto splníte, už nikdy nebudete psát a říkat, že extrakce kávy je příliš rychlá, espresso má nevýraznou crému. Je tomu tak proto, že používáte přetlakovou misku, kde je káva namletá přiliš nahrubu na to, aby z ní mohlo být kvalitní espresso s krásnou crému a tlak příliš nízky, proto vyteče voda příliš rychle.

Ačkoli nyní vím, že bych sáhl možná po levnějším přístoji se samostatným mlýnkem, nebo naopak po přístroji dražším nelituji této koupě. Když jsem jej koupil byl jsem naprostý začátečník a o kávě jsem neměl téměř žádné znalosti, až s tímto přístrojem jsem se o kávu začal více zajímat a začal hledat informace a naučil se základních předpokladů pro kvalitní extrakci kávy espresso.

Rychlost nahřátí od spuštění: Rychlé - do minuty
Rychlost přípravy šálku kávy: Pomalá - několik desítek vteřin
Hlasitost: Standardní
Čištění kávovaru: Jednoduché
Funkce napěnění mléka: Vynikající
  • Je tato recenze užitečná?
  • Ano (103)
  • Ne (19)

» Všechny recenze produktu (73)

Alternativní produkty

Nivona NICR 757

Nivona NICR 757

od 19 500 Kč (4 e-shopy)

Další od:

Logo Beko
Logo Sencor
Logo BRAUN
Logo Gorenje