Poradna DeLonghi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB

Autor: | Vloženo: 08.04.2019 000 09:56 | Témata: Poradna DeLonghi Autentica Cappuccino ETAM 29.660.SB

Čištění a odvápnění

U tohoto typu kávovaru výrobce uvádí automatické čištění a odvápnění. Potřebuji tedy k tomu dokoupit přípravky na čistění nádobky na mléko a odvápňovací prostředek, nebo to k tomu automatickému čištění nepotřebuji. Tuto informaci jsem nikde nenašla.

  • DeLonghi Group Zákaznická linka

    DeLonghi Group Zákaznická linka

    12. dubna 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz.

    Při zapnutí a vypnutí provádí kávovar automatické čištění kávových cest - z dávkovače kávy vytéká malé množství vody.

    Kávovar je dále potřeba pravidelně čistit a odvápňovat (dle výzvy kávovaru) s použitím odvápňovacího prostředku EcoDecalk (1 dávka je v balení kávovaru, jinak lze zakoupit v servisech či u prodejců kávovarů).

    Nádobu na mléko je možno čistit horkou vodou se saponátem, případně při zhoršení mléčné pěny nebo preventivně je možno použít čistící prostředek Milk Clean od DeLonghi (lze zakoupit v servisech nebo u prodejců kávovarů).

    V případě dalších dotazů nás prosím kontaktujte na naší zákaznické lince.
    Děkuji a přeji hezký den.

    Zákaznická linka DeLonghi, Kenwood, Braun
    e-mail: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 9. dubna 2019 - Oficiální zástupce obchodu ONLINESHOP.cz

    Dobrý den,

    čištění přístroje probíhá automaticky, avšak některé části je potřeba vyčistit manuálně. Jedná se o: zásobník kávové sedliny, odkapávací misku, nádržku na vodu, ústí dávkovače kávy, násypku pro mletou kávu, spařovač (nachází se za servisními dvířky zboku přístroje), ovládací panel a nádobku na mléko.

    U odvápnění v nádobce na vodu rozpusťte odvápňovací přípravek podle návodu. Vstupte do menu a pomocí tlačítek se šipkami vyberte možnost Odvápnění. Ikonou s nápisem OK potvrďte volbu. Následně vyprázdněte odkapávací misku, zásobník kávové sedliny a odstraňte filtr z nádržky (pokud ho používáte). Všechny části připevněte zpět k přístroji.
    Jakmile budete mít připravený odvápňovací roztok, stiskněte OK.

    Pod dávkovač horké vody umístěte dostatečně velkou nádobu (1,5 l). Přístroj provede odvápnění. Po odvápnění budete vyzvání k vypláchnutí. Do nádržky nalijete čistou vodou a stisknete OK. Vyplachování bude probíhat 2x, do nádržky vždy nalijte čistou vodu. Po tomto cyklu bude přístroj připraven k použití.

    Děkujeme za Váš dotaz.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.