Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.420.SB

Autor: | Vloženo: 08.11.2014 000 15:15 | Témata: Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.420.SB

Cappuccino postup pripravy

Dobrý deň. Kúpili sme si tento kávovar už asi pred rokom, a stále nedokážeme spraviť chappuccino..Mohla by som poprosiť o stučný návod? ako na to..dakujem

  • martin

    martin

    16. listopadu 2014

    Připravte si espresso do většího šálku ( tzn. objem espresa zabere v šálku max. 1/3 objemu, ale záleží jakému poměru kávy/mléčné pěny dáváte přednost, to chce vyzkoušet). Do konvičky nebo jiné nádoby ze které se vám bude napěněné mléko dobře vylévat dejte mléko, ideálně právě vyndané z lednice a minimálně polotučné, lepší je plno tuč. ale zase záleží na osobní preferenci - čím více tuku, tím lépe se dělá pěna. Objem zvolit takový aby nalité mléko zabíralo zhruba polovinu objemu .Zvolte tlačítkem horkou páru, po nahřátí vám displej oznámí "otočit knoflík páry" - před otočením knoflíku ponořte trysku lehce pod hladinu mléka( na trysce mějte vnější tubus posunutý do dolní polohy kvůli přimíchávání vzduchu - je tam označení cappucino) a otevřete ventil páry. Jestli máte správně ponořenou trysku poznáte snadno - pokud je ponořená hodně tak to nedělá moc hluku, pokud je moc u hladiny tak to prská, najděte si správnou polohu někde mezi - poznáte to tak tak že hladina pěny hezky plynule stoupá, šumí to , tvoří se jemné bublinky a s tím jak stoupá hladina tak lehce klesáte s nádobkou a udržujete to ponoření. někdy po zahájení pěnění je nutno trysku lehce nadzvednout nad hladinu a zase ponořit jinak to dělá velký hluk. Když máte napěněno tak uzavřete přívod páry a kliknete na otočný knoflík (ukončení přípravy páry. To jestli je pěna správně připravená poznáte podle toho jestli šumí - když šumí hodně tak jsou v ní velké bublinky a pěna rychle padá - musíte vyrobit pěnu aby držela (velmi malé bublinky). S připravenou pěnou můžete s nádobkou dnem lehce klepnout o desku stolu, rozvrství se to , pak můžete rovnou pěnu vlévat do šálku s připraveným presem nebo nějakou vrchní část pěny odlít jinam a použít tu spodní vrstvu. Můžete také ke konci vlévání vytvořit nějaký ornament na hladině.-). V případě přípravy latté si do vysoké sklenice (ideálně průhledné aby byly vidět vrstvy) připravíte a napěníte mléko, pak opět sklenicí lehce poklepáte anásledně do té samé sklenice zvolíte přípravu pressa - vrstva pressa se uchytí uprostřed a moc pěkně to vypadá. Pokud někdo sladí kávu tak doporučuji dát cukr do mléka před pěněním a pak už není třeba doslazovat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.