Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.420.SB

Autor: JoeHahn | Vloženo: 31.03.2011 000 20:55 | Témata: Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.420.SB

JoeHahn

JoeHahn

Rozdíl mezi kapučínem a latté?

Zajímá mě, jaký je rozdíl mezi v návodu k použití užívaným termínům kapučíno a café latté? Samozřejmě že ten rozdíl chápu prakticky, ale jak na tomto kávovaru tyto dva typy odliším/připravím? Díky za smysluplné odpovědi ;)

  • 1. dubna 2011 - Oficiální zástupce obchodu ČERSTVÁ KÁVA

    Hezký den,

    pokud rozdíl chápete prakticky, přesně tak to na kávovaru připravíte :o) Je mnoho výkladů výrazů "cappuccino" a "caffe latte", nejčastějším z nich je (ačkoliv zřejmě není úplně správný), že cappuccino je 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny a caffe latte 1 espresso a cca. 5x větší množství mléka s malou vrstvou mléčné pěny.

    Příprava probíhá u obou stejně, jen s jiným množstvím a poměrem mléka - do šálku si připravíte espresso, do konvičky (nejlépe kovové) si dáte vychlazené mléko, zapnete výdej páry, parní trysku ponoříte do mléka a našleháte požadované množství mléčné pěny. Poté mléko s mléčnou pěnou vlijete do šálku s espressem.

    S pozdravem a přáním příjemného dne

    Michal Jirek
    ČERSTVÁ KÁVA

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (7)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.