Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.450.B

Autor: | Vloženo: 23.04.2020 000 12:03 | Témata: Poradna DeLonghi Intensa ECAM 23.450.B

Poruchy u kávovaru

Dobrý den, mám kávovar DeLonghi ECAM 23.450 již šestý rok. Po čtyřech letech domácího užívání (jedna osoba na kávu a dvě osoby na napěněné mléko) začal zlobit mlékovač. Nenapěňovalo, tak jak mělo a došlo to až tak daleko, že nevydal mléko vůbec. Objevovala se hláška "káva namleta příliš jemně" nebo "zasuňte dávkovač vody". Přístroj jsem dala do servisu a za jeho opravu jsem zaplatila přes 3 tisíce korun. Po necelých dvou letech od servisu se chyba zopakovala. Přestala jsem používat mléko a dělala jen černou kávu. Při posledním odvápňování mi trvalo, než jsem rozchodila průchod vody dávkovačem na vodu. Nyní už nejde uvařit ani černá káva. Opět mám hlášky jako "káva namleta příliš jemně", "seřiďte mlýnek". Má cenu investovat opět do servisu?

  • DeLonghi Group Zákaznická linka

    DeLonghi Group Zákaznická linka

    19. května 2020

    Dobrý den,

    děkujeme za Váš dotaz. Všechny tyto hlášky ("káva namleta příliš jemně", "seřiďte mlýnek", "zasuňte dávkovač vody") mají spojitost s tím, že kávovar žádá tzv. zavodnění vodního okruhu (zbavení se vzduchových bublin).
    Je vhodné dávkovač vody (trysku pro výdej horké vody) sem tam používat, zejména když si to kávovar žádá.
    Doporučuji tedy kávovar naplnit vodou, zapnout, zasunout dávkovač vody (tj. trysku pro výdej horké vody) a dát volbu horké vody, vyteče cca 250 ml horké vody a měla by fungovat i káva.
    Doporučujeme také pravidelnou údržbu spařovací jednotky dle návodu - cca 1x za 14 dní vyjmout spařovací jednotku a ponořit ji na 5 minut do čisté vlažné vody.

    V případě dalších dotazů nás prosím neváhejte kontaktovat.

    Zákaznická linka DeLonghi, Kenwood, Braun
    e-mail: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.