Poradna DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B

Autor: Anonym | Vloženo: 31.01.2014 000 09:51 | Témata: Poradna DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B

Anonym

Kyselá káva

Mám přístroj teprve dva dny a zkoušel jsem zrnkovou kávu Brazil Santos a namletou Jihlavanku. Obě kávy mají velmi nakyslou chuť. Je to u těchto káv normální? Zkoušel jsem ještě namletou Arabicu (nevím jakou) s příchutí kokosu (z Oxalis) a ta kyselá nebyla. Přístroj jsem ještě nijak neodvápnil. Od montáže po první výdeje kávy jsem postupoval dle návodu (propláchnutí). Již jsem stačil vyprodukovat asi 6 šálků kávy. Nemohl jsem nějak špatně nainstalovat přiložený změkčovací vodní filtr? U kávy Brazil Santos mě tato kyselost překvapuje - pokud to je tedy druhem kávy a ne vadou přístroje.

  • zdenek

    zdenek

    31. ledna 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Hodně záleží na kávě, preferuji Bristot Tiziano 80%arabica 20%robusta,nebo
    Lavazza pienaroma, Grand atd. Samozřemě červené ILLY to je vyváženost sama.
    Dále na každou jinou kávu se skoro musí dle chuti upravit hrubost mletí, čím jemnější
    tím více vystupuje hořkost. Šálky na presso do 50ml , já dávám 35-40ml do šálečku,
    jsou to ty malé.Jakse tam dá nad 100ml přes spařovací systém už je z toho logr káva.
    Takže když velká káva -vždy dolít raději horkou vodou z ventilu vedle vlevo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (9)
    • Ne
  • zdenek

    zdenek

    31. ledna 2014

    Změkčovací filtr sám vykazuje při prvním použití určitou kyselost vody , měl jste
    jej napřed načas ponořit do vody , vodu vylít a pak filtr použít.
    Toto se dělá u většiny filtrů na vodu . Já používám fitr vody Brita i na pití
    a 2x vodu vyleji při nové patroně než ji použiji ke spotřebě.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      31. ledna 2014 - Anonymní uživatel

      Toto v návodu neuváděli. Pro mne je to první zkušenost s vodním filtrem. Nicméně mně to také napadlo a ráno jsem vodu z nádržky vylil a pak ještě dvakrát propláchl. Po tomto úkonu ovšem byly i další tři (long) kávy nakyslé. Pokud se to u dalších nezlepší, tak ještě zkusím onen filtr vyjmout úplně a snad pak nebude káva chutnat jako bych do ní přilil citrónovou šťávu.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.