Poradna DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB

Autor: | Vloženo: 30.01.2020 000 11:10 | Témata: Poradna DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB

Proč máme kávu kyselou?

Kávovar je delonghi primadonna class. Je úplně nový, ale bohužel nám dělá kyselou kávu. Už jsme změnily druhy zrnkové kávy ale stále nic, i teplotu jsme zkoušeli změnit ale káva je stále kyselá. Zkoušeli jsme nastavit mletí na stupeň 1 a káva už byla lepší ale kávovar hlásil, že je káva moc jemně namleta a z kávovaru začalo kafe kapat. Už voda netekla proudem.

  • Pavel Král Kafeman

    Pavel Král Kafeman

    7. dubna 2020

    Káva je příliš málo pražená - respektive stupeň pražení je nízký - káva má světlá zrnka. Opakem je příliš hořká káva - zrnka jsou hnědo černá. Hledejte střední stupeň pražení celého balení, kdy se obě chutě prolínají, event. míchejte tmavě hnědá a hnědá zrna v poměru 2:1.

    K hrubosti mletí:
    Příliš jemně namletá káva klade čerpadlu velký odpor a to není schopno kávu protlačit vodou... Přirovnám k mouce, na kterou když nalijete vodu, tak neproteče a k písku, přes něj voda proteče bez problémů... Čím hruběji namletá, tím rychleji se espreso napustí, ale káva nestihne vylouhovat... Optimální hrubost mletí je taková že proud je o síle asi jako zápalka, 2 mm silný a zpěněný. Pokud pouze vykapává ve formě pěny, je příliš jemná. V otočném kolečku je to cca 3 stupeň ze 8-mi, to je první třetina od nejjemnější

    Teplota je okolo 90 stupňů... Více není vhodné, spařovat se má čaj, ne káva.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.