Poradna DeLonghi PrimaDonna Latté ESAM 6620

Autor: | Vloženo: 01.10.2009 000 19:49 | Témata: Poradna DeLonghi PrimaDonna Latté ESAM 6620

Rozdíl ve funkcích

Dobrý den, prosím o informaci, jaký je rozdíl meziPrima Donna ESAM 6620 a ESAM 6600

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    17. října 2009

    ESAM 6620 je novější, má display i ve slovenštině a zvětšený prostor na vysokou sklenici na latte macchiato. Rozhodl jsem se pro 6620. Mám ho od včerejška.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Anonymní uživatel

      22. února 2010 - Anonymní uživatel

      Dobry den. Rada bych se Vas zeptala, jak jste spokojen, cetla jsem jednu recenzi, ze je poruchovy, ale strasne se mi libi a chtela bych si ho zakoupit. Chtela jsem puvodne esam 6600, ale uz neni k sehnani, takze zvazuju 6620. Bohuzel, cena je hodne vysoka a nerada bych se "spalila". Dekuji za odpoved. S pozdravem Zapletalova


    • Anonymní uživatel

      8. března 2010 - Anonymní uživatel

      Rozhodne se nemusite bat. Ja mam tenhle kavovar a jsem spokojený. Muj kamarád take shani ESAM 6620 ale budou k dostani az koncem mesice.
      Ale pokud by jste chtěla vyloženě kvůli kvalitě tak můžu doporučit Jura Impressa S9, který vám v podstatě nabídne to samé jako ESAM 6600. Ale určitě vám nenabídne tolik prostoru na sklenice na přípravu latte macchiata jako 6620.
      Když tak napište, já vám odpovím.


    • ajjka

      8. března 2010 - ajjka

      Dekuji moc za odpoved. Ja jsem ted dost nerozhodna, zvazuji i Philips HD 5730, je take kovovy a ma pekny design, navic je i o nejakou tu tisicovku levnejsi a mel by dokazat to same, co ESAM 6620. Uprimne ale musim priznat, ze ten ESAM je i nadale mym favoritem.....Uz jsem si zjistila, ze by brzy mel byt k sehnani, ale porad si rikam, tolik penez.....Je to muj sen, takovyhle kavovar, uz setrim vic nez rok (i kdyz puvodne to mel byt ESAM 5500, nez jsem samozrejme objevila ESAM 6600 a pak ESAM 6620:-)), abych si ho poridila a popravde, nejvetsim favoritem je ESAM 6700, ale uz se mi nechce cekat, az bude SNAD, NEKDY, MOZNA levnejsi, protoze to bude za dlouho a navic, zas se najde jiny a lepsi a to bych si ten kavovar nekoupila nikdy.....Muzete mi rict, jak moc je ten esam 6620 narocny na udrzbu, kolik to tak zabere casu, jake pouzivate odvapnovaci tablety atp.? Proste nejake prakticke rady, od uzivatele.... Abych vedela, zda do toho mam fakt slapnout a objednat si ho? A co napr. kava? Jakou do nej pouzivate? Je mi jasne, ze s nejakou podradnou kavou i se super pristrojem kvalitni kavu nevykouzlim....Dekuji za odpoved.


    • ajjka

      8. března 2010 - ajjka

      A jeste jsem se chtela zeptat, v kterem obchode jste ten ESAM kupoval? A jaka je vase spokojenost? Ja jsem koukala i na recenze obchodu a kolikrat si rikam, ze je asi lepsi si priplatit, nez se pak dohadovat a doprosovat s reklamacemi atp. Sice pevne verim, ze az si nejaky ten kavovar poridim, tak ze bude funkcni, ale clovek nikdy nevi.....Mela jsem napr. pracku a ta se pokazila hned po mesici, tak jsem na ni napsala hned pri hledani nove recenzi....A vidite, uz dva lide jsou s ni naprosto spokojeni....Ja jsem s ni byla take spokojena, nez se pokazila a nesla opravit.....Takze i proto koukam na obchod, na nektere ty recenze, kdyz jde o reklamaci, nejsou tedy vubec povzbuzujici.....


    • Anonymní uživatel

      8. března 2010 - Anonymní uživatel

      Dobrý den, do toho Philipsu bych rozhodně nešel.
      To není značka, která by dělala kávovary. Určitě to kvalitově bude o hodně pozadu a hlavně ne tak kvalitově než jakou vám to bude dělat kávu. Víte, přijde mi to tak, jako kdyby jste si chtěla od DeLonghi koupit LCD televizi, coz je pochopitelne hloupost. :-)
      I kdyz to tam treba je napsané, ten kávovar to umí, ale neznamená to, že to bude dělat i dobře.
      Co se týče ESAM 6700, je to ten samý stroj jako ESAM 6620, má navíc jen dotykový displej, což si myslim, že za takovou cenu je hloupost. Ve vnitřku je to uplně to samé, jsou tam pouze jiné tlačítka-dotykové.
      Co se týče udržby, je skoro nenáročný. Je to automat. Jednou za mesíc se čistí spařovací jednotka a to pouze čistou vodou. Odvápnění záleží na tvrdosti vody. Odvápňovač na první použití budete mít v balení. Ten samý by jsem pak doporučil i do budoucna, Je to záležitost 2-3 stovek a budete to dělat 2 krát do roka, podle počtu káv a tvrdosti vody. Odvápňovač je tekutý.
      Do kávovaru doporucuji dávat pouze zrnkovou kávu. I kdyz je mozno pouzívat i mletou. Zrnková je cerstvá a má lepsí chut. A navíc je tam supr keramický mlýnek s 13 stupnemi mletí. Takze pokud si dáte pomlet víc na jemno, budete mít velkou cremu, pokud na hrubo, potece to rychle ale crema nebude velká. Já pouzívam spíse jemné mletí pro velkou cremu (penu).
      Kávu jsem pouzíval lavazza supercremo, nebo nejakou 100% arabica. Doporucil bych pak i jednu www stránku kde delají za dobrou cenu cerstvou prazenou kávu. Fakt vynikajíci. Mají hodne druhů. A to, že je čerstvá budete cítit na dálku.
      Pokud by jste chtěla koupit někde ten esam 6620, tak mi napiste na email [email protected] a poradím vám i nejaký obchod, nebudu tady delat reklamu. Napiste mi na email prípadne jeste nejaké dotazy.

      PS: Podivejte sa na kávovary JURA Impressa S9 a SAECO Primea Cappuccino Touch plus.

      Jirka


    • Anonymní uživatel

      8. března 2010 - Anonymní uživatel

      Ale jinak v podstatě i když tam dáte obyčejnou Jihlavanku, tak vám to udělá vcelku slušné presso. :-D


    • ajjka

      9. března 2010 - ajjka

      Moc dekuji za odpoved. Urcite vam jeste pisnu na mail:-) Ale myslim, ze uz mam jasno:-) Jeste jednou dik.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.