Poradna Automatické kávovary


Autor: | Vloženo: 07.02.2012 000 07:40 | Témata: Poradna Automatické kávovary

Pressovar neprodukuje presso, ale hnědou vodu se zrnky

Dobrý den, před cca 3 měsíci jsme do kanceláře zakoupili presovar Rowenta ES 3200. Ze začátku dělal přístroj presso kvalitní, napěněné, postupem času začala voda prokapávat přes držák filtru (mělký či hlubkoký zásobník) velmi pomalu. Nyní se přístroj dostal do fáze, kdy po zapnutí překapávání se ozve takové jakoby tlumené bouchnutí a místo pressa začne z držáku filtru rychle protékat hnědá voda, která nemá nic společného s kávou. Navíc obsahuje zrnka kávy. Odšrouboval a vyčistil jsem i filtr, pod který se nasazuje držák filtru, ale nic nepomohlo. Přístroj není v enormním využití, denně se na něm dělala cca 4 pressa.
Děkuji za informaci ohledně řešení.

  • Leona Mylerová

    Leona Mylerová

    7. února 2012

    Dobrý den, my máme presovač taky 3 měsíce a káva pořád dobrá a vše v pohodě.. Jediný co mě napadá tak ho pořádně vyčistit octovou vodou a nebo zkusit jiné mletí kávy.. Nebo zkuste reklamovat..

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Jozef (-''-)

    Jozef (-''-)

    13. února 2012

    Dobrý deň, dávajte si pri kávovare pozor na šaty/odev. S najväčšou pravdepodobnosťou sa už prejavuje konštrukčná vada (objímka držiaka filtra/páky je len z plastu).
    Mne to takisto nejaký čas robilo pred finálnym "výbuchom" - roztrhaním celého plastového držiaka pri príprave poslednej kávy.
    Tlak zvykol vyprsknúť vodu s časťami kávy pomimo určeného miesta - mimo šálky aj mimo kávovaru, pretože sústava už netesnila (nejaké vôle či trhliny v plaste; kávovar s kovovou objímkou je konštrukčne pevnejší a odolnejší voči tlakom), čo bolo zvukovo sprevádzané popisovaným buchnutím. Káva v šálke bola tiež znehodnotená - riedená voda, pretože princíp tvorby pressa bol už narušený - tlak nesmeroval vodu/kávu výhradne len cez hlavu, von z páky do šálky.
    Písal som o tomto kávovare svoju skúsenosť na slovenskej heureke.

    Riešenie je vo výmene kávovaru za typ s kovovou objímkou hlavy, ktorá vydrží roky (skôr rokmi odíde/zlyhá na kávovare iná časť, než táto, v prípade že je z kovu).
    To docielite úspešnou reklamáciou, ak vám umožnia výmenu za iný typ, alebo ak vrátia peniaze.
    Rowenta má v podmienkach, že nesmú byť zanesené vnútorné časti zavápnením, vtedy odmietne akúkoľvek súvisiacu reklamáciu. Takže odvápňujte napríklad podľa
    postupov v návode a potom reklamujte.
    Je na vás, či to skúsite už teraz, alebo až keď plast (objímka) úplne povolí a tlak ho roztrhne. Zlepšiť sa to už "samé od seba" nemá ako.
    Osobne som nepredpokladal že môže nastať až takýto defekt, takže som reklamoval až takýto tlakom poškodený výrobok - úspešne. Závisí od prístupu predajcu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.