Poradna Automatické kávovary


Autor: | Vloženo: 02.08.2011 000 09:02 | Témata: Poradna Automatické kávovary

Problém s presovačem

Mám obyčejný presovač 15 barů- cenově okolo 2000Kč a dělá mi to poslední dobou kávu tak, že jsou jakoby drobounká zrníčka v kávě- skoro to vypadá, jako si člověk dělal turka. Co s tím? Je káva namletá moc na jemno a proto se dostanou zrníčka přes sítko? Nebo je problém jinde? Samozřejmě takovéto kafe není dobré. Děkuji za radu

  • 2. srpna 2011 - Oficiální zástupce obchodu Elektro Chmelař

    Dobrý den,
    můžete mít sítko rozbité nebo ucpané a pak káva buď projde sítkem nebo si najde cestu okolo. Zkuste jiné sítko.

    Pavel Hladík
    http://www.elektro-chmelar.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • ____

    ____

    11. srpna 2011

    Doporučil bych zkusit si koupit umletou kávu pro presso ( stačí třeba Jihlavanka ) jinak bych se podíval na sítko a pokud jsou dírky ucpané třeba vlivem vodního kamene, tak vyvařit v roztoku kyseliny citronové a zbytek obnovit pomocí jehly, je to zdlouhavé ale stejný postup používá servis.Můžu se zeptat o jaké espresso se jedná ?

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • Roman Zídek

      2. září 2011 - Roman Zídek

      Kupuji právě drahou kávu- umletou přímo v obchodě na preso a zdá se mi to tak, že nejdřív při přesypání sáčku z obchodu do dózy doma to dělá kávu v pohodě a pak jakoby se nejjemnější zrníčka dostaly do kávy a čím víc káva v dóze dochází, tak pak už to nejde.... :-(. Myslím si, že to není vodním kamenem. Pokud jsem tam dal normálního turka jihlavanku, tak to ani nepřekapalo, protože to je příliš velké zrno..no nechápu to asi se budu řídit heslem, že laciné je 2x placené :-((


    • ____

      4. září 2011 - ____

      Nesouhlasím.Pokud máte sítko v naprostém pořádku ( můžete si ověřit tak,že ho rozeberete - sundáte gumu a rozdělíte na díly ) a při pohledu proti světlu nenajdete ucpané otvory, tak je vše v pořádku a můžete si s klidným svědomím koupit třeba Jihlavanku umletou a káva musí být v pořádku s pěnou.Jediné čím by jste mohl přístroj degradovat je kdyby jste si koupil zrnkovou kávu kterou by jste umlel na levném mlýnku s rotačním nožem.V tomhle případě se může stát že neodhadnete hrubost mletí a vznikne vám prach který ucpe síto a tlak čerpadla neprotlačí horkou vodu.Poznáte to tak,že káva neteče ale pouze vykapává.
      Jinak cena kávy nemá naprosto žádný vliv na výslednou pěnu, pouze na chuť a je diskutabilní jestli drahá káva je vždy chutnější.
      Mnohé hořké kávý věhlasných značek bývají velmi často dobře zabalený shit.


    • Roman Zídek

      5. září 2011 - Roman Zídek

      Tak kávou to opravdu není- koupil jsem jinou a problém je stejný. Chová se to jakoby normálně - čili normálně překapává a káva teče ( i když asi trochu pomaleji, ale teče a nekape), ale prostě to udělá ve výsledku černou sr--ku a bez pěny a nedá se to vůbec pít- je v tom spousta kávy a na dně je něco málo jakoby u turka- no hnus a nevím vůbec co s tím- asi teda koupit nové sítko. Sítko je celokovové a nemá gumu a taky se nedá zkontrolovat celoplošně, zda není ucpané, protože zezvrchu má samozřejmě dírky po celé ploše a zespodu je dírka jenom jedna a tou se káva jakoby "svádí" a pak už vytéká- no prostě to bude asi sítkem.... Nebo co myslíte pokud je to z mého popisu zřejmé :-D....??


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.