Poradna Sencor SES 9020NP

Autor: Honza | Vloženo: 29.05.2020 000 14:30 | Témata: Poradna Sencor SES 9020NP

Honza

Kape voda do misky na kávovou sedlinu

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zdali je standardním chováním kávovaru Sencor SES 9020 NP to, že při přípravě kávy/capuccina/nebo při čištění trysek kávy a mléka vyteče do misky na kávovou sedlinu uvnitř kávovaru určité množství horké vody. Kávovar máme cca 1 měsíc úplně nový a první měsíc tohle nedělal. Poté začalo do misky na kávovou sedlinu kapat poměrně hodně vody a všiml jsem si toho, při vysypávání misky s kávovou sedlinou. Jde mi o to, že při takovém množství vody se např. po uvaření 3 káv může uvnitř kávovaru mnohem rychleji tvořit třeba plíseň.

Předtím jsem krásně vysypal skoro suché "puky" kávy, nyní je to celé mokré rozteklé, lepivé. V práci máme kávovar Jura a předtím Saeco a tam jsem se s něčím takovým nesetkal. Na diskuzním foru pro jiné značky kávovaru také psali, že to není úplně standardní chování.

Kávovar jsem nechal prověřit v servisním středisku v Brně - Fast ČR, a.s. ale dostal jsem kávovar zpět s tím, že závada se neprojevila. Tedy buď nepochopili moje zadání, že kape horká voda do misky na kávovou sedlinu, nebo to vůbec nekontrolovali a nebo je to standardní chování, které se ale u našeho kávovaru první měsíc neprojevilo.

Mohu případně dodat také fotky nebo přímo video, že zásobník je úplně suchý, poté provedu rychlé čištění trysek, nebo přípravu kávy a poté je voda v zásobníku na sedlinu.

Děkuji Vám za radu a přeji hezký den

  • Jakub

    Jakub

    16. července 2020

    Dobrý den, tohle mi dělalo taky. Upravil jsem hrubost mletí, protože jsem tehdy koupil jiný druh kávy. Od té doby jsou "puky" zase suché. Tohle píšou i v návodu, mají tam tabulku s poruchami a jejich řešení.

    Naopak mě začala trápit voda, která se objevuje pod kávovarem - za pár dní používání je pod ním louže vody. Ve Fastu na Cejlu mi řekli to co Vám - závada se neprojevila... Takže já už mám v tomhle jasno, už nikdy víc levný kávovar

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.